lördag 28 januari 2017

Hur väljer man privat klinik?

Kände redan i måndags, efter att barnmorskan ringt från mottagningen och meddelat att det inte fanns något till frysen, att det inte kommer gå nästa gång heller. Varför skulle det gå? Blir överstimulerad varje gång och kan inte återinsätta direkt utan måste totalfrysa. Embryona klara inte upptining och de lyckas inte utvecklas till blastocyster i labbet och bli nerfrysta efter de. Förhoppningsvis finns det något annat sätta att göra de på, annars är de väl bara att testa om och om igen tills det tillsist går. 

Men att den gången de lyckas skulle bli nästa gång tror jag inte på. Eftersom nästa gång är vårt sista försök genom den offentliga vården har jag börjat kolla på privatkliniker. Det finns två stycken i Göteborg, Calanderska fertilitetscentrum och Nordic IVF Centrum. Sen går det alltid att försöka i någon annan del av landet/utomlands också. Men det känns ändå bäst att vara på hemmaplan. Minst krångligt med jobb och annat när det inte tar någon längre tid att ta sig till kliniken. 

Calanderska är något dyrare än Nordic IVF Centrum. Tittat på statistik och försökt bilda mig en uppfattning kring vilken som är bäst. Men tycker det är svårt. Vilka fel har de varit på de paren som lyckats på de olika klinikerna syns ju inte i statistiken. Vem kan egentligen våran situation bäst? Eller är det oväsentligt vilken klinik vi väljer? Bara lite tur som ska göra att vi lyckas? 

Någon som har någon erfarenheten av välja privat klinik? Har ni något tips på hur man ska välja? Någon som varit på Calanderska eller Nordic IVF Centrum? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!